Bemutatkozik a budapesti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium

 86 éves intézményünk nemcsak Budapest kertvárosának, Zuglónak, de a fővárosnak is egyik ékessége. Három hektáros gyönyörű kertjével, botanikai ritkaságaival, famatuzsálemeivel, az ország legrégibb és egyik legszebb japánkertjével nemcsak tanulóinknak kedves, de vonzó kiránduló hely óvodásoknak, kisiskolásoknak és megpihenni vágyó nyugdíjasoknak is.

 Diákjaink megismerhetik a kertészet minden szakterületét, lehet belőlük kiváló parképítő technikus, jó ízléssel megáldott, saját munkájára igényes virágkötő, de képzésünk sokszínűségéből adódóan földmérő és térinformatikai technikus, térképész technikus,valamint természet- és környezetvédelmi technikus is.
Az érettségire épülő technikus, a 10. osztály utáni szakiskolai, valamint a felnőtt levelezőszakmai képzésnek egyaránt helye van tanintézetünkben.
Vidéki tanulóinkat az iskola kertjében lévő igényes, háromágyas, fürdőszobás, háromcsillagos szállodákkal azonos színvonalú kollégiumunkban tudjuk elhelyezni.

 Iskolánk a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásában működik a gödöllői Szent István és a budapesti Corvinus Egyetem Tanárképző Intézeteinek gyakorló iskolájaként, ami egyben garanciája az igényes pedagógiai és szakmai munkának. Budapestről és az ország valamennyi megyéjéből jelentkeznek hozzánk olyan tanulók, akik a választani kívánt szakot csak nálunk találják meg.

 Diákjaink rendszeresen, évente utazhatnak külföldre, a horvátországi Trsteno botanikus kertjébe, a törökországi Jalova város arborétumába és az olaszországi Pescarában lévő testvériskolánkba. Tanulmányaik befejezését követően – az angol vagy a német nyelv tárgyalóképes ismeretének birtokában – Németország, Hollandia vagy Anglia jó nevű kertészeteiben is örömmel fogadják őket.

 A szabadidő értelmes és kulturált eltöltésének ezer lehetőségét biztosítjuk: torna és sporttermeinkben, sportpályáinkon, könyvtárunkban, Internet termeinkben, önképző és diákköreinkben.
A középiskolás évek után a dolgozni vágyó tanulóink elhelyezkedési lehetősége szinte korlátlan, a továbbtanulni szándékozók – előmenetelüktől függően - szakirányú egyetemen vagy főiskolán folytathatják tanulmányaikat.
Előzetes telefonos egyeztetést követően minden tanítási napon szeretettel várjuk ebbe a kis tanulólétszámú iskolába, meghitt környezetben tanulni vágyó, vagy iskolánkat akárcsak megismerni kívánó leendő tanulóinkat és szüleiket.

Tovább a kategóriában: « Köszöntő Történet »

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo face

Kiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását. Köszönjük!

Kapcsolat

Tagintézményi OM azonosító: 035385
Telephely kód: 003
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60.

Telefon: +36-1-273-2741  /  Fax: +36-1-273-2744
E-mail: titkarsag.vmszki@gmail.com

Igazgató: Pintér Karolina

www.vmszki.hu

AM KASZK Varga Márton Kollégium / 1149 Budapest, Mogyoródi út 56 – 60.

Telefon: +36 (1) 273-2741