KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium

Nemzet Tehetségeiért Kitüntetést kapott Gódorné Hazenauer Zita tanárnő

A Nemzet Tehetségeiért Kitüntetést, "Bonis Bona" díjat kapott 2020-ban Gódorné Hazenauer Zita kertészmérnök tanárnő,kertépítő WorldSkills, EuroSkills és más rangos nemzetközi világversenyekre felkészítő szakértő, aki az iskolánkban lévő Országos Tehetséggondozó Kertépítő Tanbázis vezetője is. "A szülő tőlem azt hallja, hogy Pistike zseniális!" címmel egy interjú olvasható életéről, hivatásáról. Riporter Péterfi Eszter. A cikk a KÉPMÁS Magazinban - kepmas.hu - érhető el ide kattintva.
Instagramon: 
varga_marton_technikum Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
 #szeretjükavargát 
hazenauer zita 01 es gyoztes tanitvanyai az euroskills 2021 kertepito versenyen kep soos peter 1

hazenauer zita 03es gyoztes tanitvanyai az euroskills 2021 kertepito versenyen kep soos peter 1
Bővebben...

Faültetési akció Csömörön diákokkal - 2021. 11. 23.

Kertésztechnikus diákjaink faültetési akcióban vettek részt Csömörön a gyakorlati munka keretében 2021. november 23-án. A szakmai készségeik fejlődése mellett a település környezetvédelmét is szolgáló munkálatokat szervezte és irányította Dublinszki-Boda Brigitta kertészmérnök tanárnő és Hajnal Sándor, iskolánk igazgatója. Örökös Ökoiskola híreinkben még több képet láthat az eseményről ide kattintva.

Bővebben...

EuroSkills 2021 Graz - Kertépítő Európai Bajnokság

EuroSkills 2021 Graz - Kertépítő Európai Bajnokságon aranyérmet hoztak el magyar diákjaink. Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók - EUROSKILLS SIKERBESZÁMOLÓ 2021
varga_marton_technikum Aranyérmes magyar kertésztechnikus diákok - Bokor Péter, Hutter Péter - a dobogó legtetején az EuroSkills 2021 Kertépítő Versenyének eredményhirdetésén. Iskolánk Országos Kertépítő Tehetséggondozó Tanbázisán készültek fel Gódorné Hazenauer Zita kertészmérnök tanár vezetésével. Gratulálunk ehhez a kimagasló nemzetközi sikerhez! 
#szeretjükavargát #euroskills2021 #euroskills #graz #hungary 
#kertépítők #landscapegardening #gardenshow #kertésztechnikus

EuroSkills 2021 - Aranyérem

Kertépítők

EuroSkills 2021 aranyermesek dobogo tetejen

EuroSkills 2021 Aranyerem

small-euroskills-graz-2021-nyitonap-05-16323425920303

varga_marton_technikum Az EuroSkills 2021 Graz - a szakmák diák világversenyének Kertépítő Európai Bajnokságának nyitóünnepélye szeptember 22-én zajlott, majd az "utolsó simítások" a Magyarország showgarden versenyterületén szeptember 25-én. A versenyző diákok a Skills Országos Kertépítő Tehetséggondozó Tanbázisán készültek fel, ami iskolánk területén, a KmASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum Japánkertje mellett működik. "Nem maga a verseny, hanem az edzések az igazi munka. A verseny már csak egy jutalom saját magunktól mindazért a munkáért, amelyet addig elvégeztünk." (Joel H. Cohen, kanadai forgatókönyvíró) #szeretjükavargát #skills #euroskills #worldskills #tehetség #országos #középiskola #kert #showgarden #showgardens
Varga Márton Technikum az Instagramon: „EuroSkills 2021 Graz - Kertépítő Európai Bajnokságon az "utolsó simítások" a Magyarország showgarden versenyterületén. A versenyző diákok a…”


242965885 4757746517577414 7171747064185036153 n

 
 
Bővebben...

Kulturális Örökség Napjai 2021

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI  2021. szeptember 18-19.  Ingyenes nyitvatartás ideje: mindkét hétvégi napon 10.00 - 17.00 között.  Ebben a tanévben szeptember 18-19-én iskolánk idén is szervezett programokat a Kulturális Örökség Napjainak hétvégéjén japánkertünkben és iskolamúzeumunkban. A közel 100 éves iskolánk japánkertje nemcsak Budapest kertvárosának, Zuglónak, de a fővárosnak is egyik nevezetessége. Három hektáros gyönyörű kertjével, botanikai ritkaságaival, famatuzsálemeivel, az ország legrégibb és egyik legszebb japánkertjével nemcsak tanulóinknak kedves, de vonzó kirándulóhely óvodásoknak, kisiskolásoknak és megpihenni vágyó nyugdíjasoknak is. Programok: A japánkerti séták félóránként indultak kertészmérnök tanáraink vezetésével az iskola bejáratától (Kövér Lajos utca 1.) A Varga Márton Iskolamúzem szintén mindkét nap látogatható volt. Tárlatvezetés óránként indult Fónod Attila múzeumvezető tanár úr kalauzolásával.
Kulturális Örökség Napjai országos szervezők weboldalán is van a japánkerti körbevezetésről információ és néhány szép kép.
Kult Orokseg 2021 0918 Varga Marton Iskola Japankert

Kövessetek minket a facebookon és az instagramon is!
varga_marton_technikum
 Kulturális Örökség Nap 2021 (09.18.) szombaton a suliban. Látogatók a japánkerti vezetett sétákon és az iskolamúzeumban Budapesten, Zuglóban."A kultúra a világ működéséről és működtetéséről szóló közös tudás." (Czakó Gábor) #szeretjükavargát #kulturálisörökség #japánkert #technikum #középiskola #budapest #zuglo #zugló #welovebudapest

Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Kulturális Örökség Nap - Vasárnap a sulinkban - Budapesten, Zuglóban - 2021. 09. 19-én. Japánkerti séták a lépőköveken, hidacskákon át a virágágyások mellett, a teaházban megpihenve, majd a bambuszok, páfrányfenyők, japánakácok/pagodafák között.

"A teaház mellett apró sziklakert,
..... s csapongó tekintet
kőlámpás íves kalapján pihen." (Dr. Nagy Mihály: Japánkert) 
#szeretjükavargát #japánkert #kulturálisörökség #kultúra #welovebudapest #budapest #zug

KON 2021 Varga Marton Technikum 0919

Bővebben...

Hungarogreen 2021

A Hungarogreen idei (2021. szeptember 7-8.) nagyszabású Kertészeti Szakkiállításán, Közép és Kelet-Európa rangos rendezvényén két 12. évfolyamos tanulónk - Adamcsek Gergely és Tóth Levente - a képen látható kerttervet építette meg. Itt látható még néhány kép a terv részleteiről. Felkészítő tanáruk Gódorné Hasenauer Zita, az iskolánkban lévő Országos Tehetséggondozó Tanbázis vezető tanára. A rendezvényről itt lehet többet megtudni: http://www.fakertesz.hu/

Hungarogreen Varga Technikum diákjai

Hungarogreen Adamcsek Gergely Toth Levente

Az elkészült showgarden a Hungarogreen Kiállítás helyszínének főbejáratánál Szigetszentmiklóson:
Hungarogreen showgarden 2021

A Hungarogreen kertépítő csapat:
Hungarogreen Kertesztechnikus versenyzok 2021

Bővebben...

A japán nagykövet megtisztelő látogatása iskolánk japánkertjében

2021. 09. 15. A japán nagykövet, Masato Ohtaka úr tett látogatást iskolánk közel 100 éves japánkertjében, melyet névadónk Varga Márton hozott létre Magyországon elsőként. A magasrangú vendéget Hajnal Sándor igazgató fogadta, a kertbemutatót Gódorné Hazenauer Zita kertészmérnök tanár, japánkert szakértő tartotta. Egyik tanulónk, a félig japán származású Rapai Marina (11.c) japán nyelven üdvözölte a nagykövet urat. Schmidt Gergő - iskolánk volt diákja - kertészeti szakértő elhozta megmutatni egy általa nevelt bonszai fát. A szép autentikus környezetben az URASENKE Társaság tea szertartást, majd a SUSHISEI Étterem tradícionális sushibemutatót tartott. A megtisztelő látogatás fontos és rangos esemény iskolánk és japánkertünk történetében.Bővebben...

Múzeumok Éjszakája 2021

Köszönjük Látogatóinknak, hogy eljöttek hozzánk programjainkra! A Múzeumok éjszakáján a Japánkert és a Varga Márton Múzeum nyitva tartott 2021. június 26-án szombaton. Japánkerti körbevezetés egész órakor és félkor is indult, múzeumi tárlatvezetés óránként kezdődött. Angol nyelvű vezetés igény szerint indult. Belépés az egészségügyi és szociális dolgozóknak ingyenes volt. Karszalagok vásárolhatók voltak az intézmény portáján a Kövér Lajos utca elején a Mogyoródi út felől. Támogatásukat köszönjük szépen! A Varga Márton Múzeum bemutató videója ide kattintva nézhető meg. Program ismertető a Múzeumok Éjszakája weboldalán is. Köszönjük kedves vendégeinknek a látogatást! #szeretjükavargát
https://muzej.hu/program/japankerti-korbevezetes-2021-06-26t12-00
https://muzej.hu/program/tarlatvezetes-2021-06-26t12-00

Varga Márton Múzeum a Múzeumok Éjszakáján
Bővebben...

Trambulin Ösztöndíj

Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj pályázati felhívása
Adatvédelmi tájékoztató
Közlemény a pályázati felhívás módosításáról
Örömmel értesültünk, hogy 10 diákunk sikeresen pályázott a Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíjra. Részükre a 2021-2022-es tanévben havi 20.000 Ft ösztöndíjat ítéltek meg 10 hónapra. Sikerük köszönhető annak, hogy kiemelkedő tanulmányi, versenyzői eredményeket mutattak fel és az iskola közösségi életében is aktívan részt vállaltak / vállalnak.
Nyertes diákjaink és osztályfőnök tanáraik:
11.c: Koplányi Sára, Rapai Marina Andrea, Scserbán Artúr (Dr. Sümeghy Zoltán osztályfőnök)
12.c: Szabó Bence Péter (Kőszeginé Németh Enikő osztályfőnök)
13.c: Palicsek Botond, Rozsi Álmos, Seres Piroska, Takács Zsuzsanna (Bujdosó Tünde osztályfőnök)
13.p: Harmati Csenge, Jóni Letícia (Pálmai Noémi osztályfőnök)
Az ünnepélyes oklevélátadó eseményen Szabó Bence Péter (12.a) képviselte a nyerteseket 2021. szeptember 22-én 15 órakor az Újvárosháza Dísztermében.

Trambulin Ösztöndíj Nyertesek Varga Márton Technikum 2021


Fovaros Trambulin Logo 2021
 
Bővebben...

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Hajnal Sándor

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 

A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók

Wikipédia:
Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon
: +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com