KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Új központi telefonszámunk: 06 30 324 7981

Bemutatkozik a budapesti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium

 Közel 100 éves intézményünk nemcsak Budapest kertvárosának, Zuglónak, de a fővárosnak is egyik ékessége. Három hektáros gyönyörű kertjével, botanikai ritkaságaival, famatuzsálemeivel, az ország legrégibb és egyik legszebb japánkertjével nemcsak tanulóinknak kedves, de vonzó kiránduló hely óvodásoknak, kisiskolásoknak és megpihenni vágyó nyugdíjasoknak is.

 Diákjaink megismerhetik a kertészet minden szakterületét, lehet belőlük kiváló parképítő technikus, jó ízléssel megáldott, saját munkájára igényes virágkötő, de képzésünk sokszínűségéből adódóan földmérő és térinformatikai technikus, térképész technikus,valamint természet- és környezetvédelmi technikus is.
Az érettségire épülő technikus, a 10. osztály utáni szakiskolai, valamint a felnőtt levelezőszakmai képzésnek egyaránt helye van tanintézetünkben.
Vidéki tanulóinkat az iskola kertjében lévő igényes, háromágyas, fürdőszobás, háromcsillagos szállodákkal azonos színvonalú kollégiumunkban tudjuk elhelyezni.

 Iskolánk az Agrárminisztérium fenntartásában működik, jó kapcsolatokat ápol a gödöllői Szent István Egyetemmel, ami egyben garanciája az igényes pedagógiai és szakmai munkának. Budapestről és az ország valamennyi megyéjéből jelentkeznek hozzánk olyan tanulók, akik a választani kívánt szakot csak nálunk találják meg.

 Diákjaink rendszeresen, évente utazhatnak külföldre, a horvátországi Trsteno botanikus kertjébe, a törökországi Jalova város arborétumába és az olaszországi Pescarában lévő testvériskolánkba, a leghosszabb időt - 2 és fél hónapot Dániában töltik szakmai gyakorlaton. Tanulmányaik befejezését követően – az angol vagy a német nyelv tárgyalóképes ismeretének birtokában – Németország, Hollandia vagy Anglia jó nevű kertészeteiben is örömmel fogadják őket.

 A szabadidő értelmes és kulturált eltöltésének ezer lehetőségét biztosítjuk: torna és sporttermeinkben, sportpályáinkon, könyvtárunkban, Internet termeinkben, önképző és diákköreinkben.
A középiskolás évek után a dolgozni vágyó tanulóink elhelyezkedési lehetősége szinte korlátlan, a továbbtanulni szándékozók – előmenetelüktől függően - szakirányú egyetemen vagy főiskolán folytathatják tanulmányaikat.
Előzetes telefonos egyeztetést követően minden tanítási napon szeretettel várjuk ebbe a kis tanulólétszámú iskolába, meghitt környezetben tanulni vágyó, vagy iskolánkat akárcsak megismerni kívánó leendő tanulóinkat és szüleiket.
Tanárainkról bővebben ide katttintva lehet olvasni. 
Tanáraink kreatív bemutatkozása itt látható.

Tovább a kategóriában: « Köszöntő Történet »

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Cifer Attila

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 
A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Facebook:Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Kezdőlap | Facebook
Wikipédia:

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon
:+36-30-324-7981 vagy +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!