KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Új tel. Porta: 06-30-324-7844 , Titkárság: 06 30 324 7981, Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Németh Imre Általános Iskolából kisiskolás vendégek 2022. november 15-én

Németh Imre Általános Iskola 4. évfolyamos tanulói - 9-10 évesek látogatták meg középiskolánkat egy pályaorientációs program keretében. Kaszab László kertészmérnök tanár úr kalauzolta a csoportot változatos és érdekes állomásokon keresztül. Az egyórás program a Mediterrán térköves udvaron kezdődött, majd a rózsakertben az óriás pergola széknél folytatódott csoportfotózással. Megtekintettük a fenyőkertet, megszagoltuk a narancsillatú tűleveleket, ezután megnéztük a pálmafákat az üvegház falánál, ami melegben tartja őket, majd bementünk az üvegházba, ahol a mobil növényasztalokat kurbli tekerésével mozgatták a kis tanulók. Az üvegházból a parképítő színbe mentünk át, ahol megnéztük az Avant markoló, emelő, villástargonca járművet, aminek a kormánykerekéhez mindenki odaülhetett, a gyerekeket egymás után lefotózta az osztályfőnök tanár úr.Az épület előtt villanyköszörűvel kőtéglát vágtak védőszemüvegben a SKILLS versenyre készülő kertésztechnikus diákok, Adamcsak Gergely és Tóth Levente.

A japánkerti túrán a kis tó felett átívelő hidacskákon libasorban mentek át a diákok, a Sóhajok / Kívánságok hídján minden gyerkőc kívánt valamit, ami a diáklegenda szerint teljesülni fog. A teaház pagodában egy kicsit leültünk és megpihentünk, itt a teaszertartásról és a hajdani szamurájokról beszélt Kaszab László tanár úr. A himalájai selyemfenyő óriásfa alatt megsimogattuk a hosszúkás tűleveleket, majd betértünk az Országos Kertépítő Tehetséggondozó Tanbázis csarnokába, amit óriás homokozónak is hívnak játékosan, mert térkövezési gyakorlatok alaptalaja a homok. A Tanbázist elhagyva a kollégium előtti kanyargós pergola akác lugas boltíve alatt vonultunk át a könyvtár bejáratáig.

A könyvtárban egy kicsit leülhettek kis vendégeink, hogy átmelegedjenek az őszi novemberi időjárás ellensúlyozására. Molnár Gabriella tanárnő egy 2 és félperces videóklippet vetített le a smart TV-n, amit megnézve érdekes dolgokat tudtak meg az alsós tanulók a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum szakmáiról, a kertésztechnikus és a földmérő,- földügyi és térinformatikai technikus szakmákról, eszközeikről, a háromlábú állványról, műszereiről. Egy-egy szelet marcipán csokival kezükben távoztak tőlünk a kisiskolás látogatóink. Közösen mentünk át az új épületszárnyból a régibe lépcsőkön keresztül az Üvegház Büféig, majd a Kövér Lajos u. 1. kapu kijáratig, ahol megköszöntük a látogatást, és szeretettel várjuk vissza vendégeinket a tavaszi Japánkerti napon, a cseresznyevirágzás idején is.
Nemeth Imre Alt Isk 4 dik osztaly 2022 nov 15 
Nemeth Imre Alt Isk 4 dik osztaly 2022 nov 15 szek 
Nemeth AI 8 
Nemeth AI 10 
Nemeth AI 12  
Nemeth AI 13 
Nemeth AI 15 
Nemeth AI 16 Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Cifer Attila

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 
A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Facebook:Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Kezdőlap | Facebook
Wikipédia:

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon - Porta: +36-30-324-78-44
Telefon - Titkárság: 
+36-30-324-7981 vagy +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!