KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium

Pótfelvételi tájékoztató 2022

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók! Aki szeretne még a 23-as kódú KERTÉSZ szakra jelentkezni, az előzetes egyeztetés alapján 2022. június 22-én, 23-án beiratkozhat. Későbbiekben hely üresedése esetén fogadunk el jelentkezéseket augusztus 31-ig. Érdeklődni lehet: 1-273-2741 telefonszámon. Jelentkezés emailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bővebben...

Légy ott a kertben! / „Rendez-vous aux jardins” - Japánkerti ingyenes vezetett séták június 3.,4.

Örömmel értesítjük látogatóinkat, hogy a Varga Márton Japánkert és Botanikuskert csatlakozott a Légy ott a kertben! / „Rendez-vous aux jardins” európai rendezvénysorozatához. Így Japánkertünkben 4 alkalommal ingyenes csoportvezetést tartanak kertészmérnök kollégáink 2022. június 3-án 15 órakor és 17 órakor, valamint június 4-én 10 órakor angolul és 14 órakor magyarul. Special free English tour guidence at 10.00 on 4 July, Saturday in the japanese garden. Cím / Address: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1. Regisztrálás / Register: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. Telefonos érdeklődés / Call: 1-273-2741.
Bővebben...

WorldSkils Hungary Szakma Sztárjai Shanghai 2022-es Világversenyre készülnek


A Szakma Sztár Fesztivál színpadán bemutatkoztak az októberi WorldSkills Shanghai 2022 világversenyre készülő versenyzők, akiknek már elindult a felkészülése a nemzetközi megmérettetésre! Köztük Bokor Péter és Hutter Péter kertépítő aranyérmes Európa-bajnokok, akik az iskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium Országos Kertépítő és Tehetséggondozó Tanbázisán készülnek fel Gódorné Hazenauer Zita kertészmérnök tanár, skills szakértő vezetésével.  <img src="https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t58/1/16/1f929.png" alt="
Bővebben...

OSZTV Szakma Sztár Fesztivál 2022 Hungexpo

Az OSZTV - Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Hungexpón megrendezett döntője a Szakma Sztár Fesztivál fő eseménye volt 2022. április 25-26-án. Az ünnepélyes fesztiválzáró ceremónia április 27-én zajlott. Rendkívül szép showgardenek épültek a verseny alatt, a zsűrinek nehéz dolga volt, mindegyik versenyző magas színvonalú munkát végzett. Végül az alábbi döntés született: Parképítő és -fenntartó technikus OSZTV bajnokok:
I. helyezett: Fekete Sára - iskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium tanulója (Budapest)
II. helyezett: Magyar Ádám - iskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium tanulója (Budapest)
Felkészítő tanáruk: Gódorné Hazenauer Zita
III. helyezett: Fodor Rebeka a Kisalföldi ASZC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum tanulója (Szombathely)
Az okleveleket, a kupákat és az ajándokékat Hajnal Sándor, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium igazgatója adta át ünnepélyes keretek között a Szakma Sztár Fesztivál második napján a Hungexpon.
Gratulálunk a dobogós dijazottaknak a rendkívül szép teljesíményért és a rangos díjazásért.

HUNGEXPO - SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL Országos Szakmai Tanulmányi Verseny - OSZTV Kertépítő versenyszámának színvonalas lebonyolításához támogató partnereink biztosították a fa, a kő burkolatokat, a növényeket, a szállítást. Köszönet a nemes ügy, a kertépítő szakma versenyfeltételeinek minőségi támogatásáért. #szeretjükavargát#hungexpo#osztv#szakmastar#stihl#leier#kite#fluidra
A MAKEOSZ részéről Kosztka Ernő elnök, iskolánkból Kaszab László kertészmérnök tanár, munkaközösség-vezető és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részéről Kovács András szakképzési referens koordinálta a versenyt.
A versenyzők eszközeit és kertépítési anyagait, ezek szállítását az alábbi támogatók biztosították a Kertépítő OSZTV lebonyolításához:
- Burkolóelemek, falazóblokkok, magaságyás: (LEIER)
https://www.leier.hu/kezdolap
- Faanyag: (LAREX)
https://www.fatelep.hu/
- Kőanyag (DEKOR-STEIN KŐBÁNYA KFT Tardos)
https://www.vorosmarvany.com/bemutatkozas/index.html
- Növények: (VÍZÖNTŐK BT)
https://www.vizontokbt.hu/
- Szállítmányozás: Gencs Tamás Vállalkozó
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- Hofbauer Vilmos VállalkozóEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
">
http://www.hofbauervilmos.wlap.hu/kozteri-padok-asztalok/
Murva Richlik Trans Kft.
https://www.richlik-trans.hu/tuzep
Szállítás Pap Ádám
STIHL Jegenye Motorfűrész Kft.
https://jegenye.hu/
Hungexpo SzakmaSztar OSZTV Dijatado 2022Bővebben...

WorldSkills Hungexpo 2022 Szakma Sztár Fesztivál -

WorldSkills Nemzeti Döntő 2022 április 25-27-én lett megrendezve a SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL részeként a Budapesti Hungexpo területén. Kertépítő kategóriában az EuroSkills aranyérmes bajnokai Bokor Péter és Hutter Péter képviselték a szakmát a Kisalföldi ASZC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum tanulóiként, ugyanakkor iskolánk részéről is jelen voltak, mivel a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum területén lévő Országos Kertépítő Tehetséggondozó Tanbázison készültek fel a versenyekre. Felkészítő Skills Szakértő: Gódorné Hazenauer Zita kertészmérnök tanár. A fesztiválon interaktív szakmanépszerűsítő kvízjátékot vezetett Molnár Gabriella pályaválasztással foglalkozó tanár és a kertésztechnikus diákokat képviselve Mátyus Virág 9.b osztályos tanuló. Az ország minden részéből érkeztek általános iskolások, sok kis érdeklődő látogató diákunk volt a Hungexpón, a World Skill Hungary Kiállítói térben, lelkesen kvízeztek a sulinban tanulható érettségit adó - kertésztechnikus és földmérő-térinformatikus szakmáinkról. :)
Bővebben...

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Hajnal Sándor

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 

A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók

Wikipédia:
Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon
: +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com