SPAR Budapest Maraton

2015. október 10-én a 30. SPAR Budapest Maraton rövidebb távú futásaira iskolánk tanulói és tanárai 25 fővel neveztek.

A lefutott távok:

Riska Minimaraton: 5 km
Hősök tere-Kós Károly sétány-Városligeti körút-Zichy Mihály út-Olof Palme sétány-Városligeti körút-FORDÍTÓ ( a Közlekedési Múzeumnál)-Városligeti körút-Olof Palme sétány-Dvorzsák sétány-FORDÍTÓ (az 56-osok terénél)-Dvorzsák sétány-Olof Palme sétány-Benczúr utca-56-osok tere

Actimel Maratonka EMMI Suli Futam: 2,7 km
Hősök tere-Kós Károly sétány-Városligeti körút-Olof Palme sétány-Benczúr utca-56-osok tere
Bővebben...

OMÉK

A 77. OMÉK-on a MAKESZISZ rendezésében a "Jövő kertépítő mesterei" kertépítő versenyen két Varga Mártonos csapat indult.
Az I. és a II. helyezést is iskolánk csapatai hozták el nekünk! Mindenkinek gratulálunk.
Köszönjük a diákjaink és pedagógusaink áldozatos munkáját!

Bővebben...

Iskolapszichológus

Iskolában működik a pszichológusi ellátás.

Iskolapszichológusunk Boros Dóra Barbara.

Hétfőtől péntekig 7:15-14:30-ig kereshetik meg a gyerekek.

Ha esetleg szülő szeretné felvenni a kapcsolatot Dórával, akkor e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy telefonon teheti meg.
Központi telefon: +36 (1) 273-2741


Bővebben...

workshop

JAPÁNKERTI MŰHELYMUNKA


Gyere el iskolánk Japánkertjébe, kertészkedj velünk egy kicsit!
Élvezd a természet, a fák közelségét, mozogj egy jót a szabad levegőn!

Iskolánk a Japánkert Magyarország Alapítvánnyal közösen egy mindenki számára nyitott, előadással, oktatással tarkított kertészkedős műhelymunkát szervez
2015. szeptember 12-én, szombaton délelőtt 9.00 órai kezdéssel.

PROGRAM

9.00. – 10.00     A műhelymunka megnyitása, bemutatkozás, balesetvédelmi oktatás, a kert bemutatása (Helyszín: Parképítő tanbázis)
10.00. – 12.00   Gyakorlati foglalkozások, bemutatók: kertészkedés, munka a Japánkertben
12.00. – 12.30   Teaszünet, teakóstolás
12.30 – 14.00    Gyakorlati foglalkozás, bemutatók: kertészkedés, munka a Japánkertben
14.00                 A program, a műhelymunka zárása

A műhelymunka során az alapítvány neves szakembereinek, illetve szaktanáraink vezetésével kertészkedhetsz közel 100 éves Japánkertünkben. A közös munka során megismerjük a keleti kertek sajátosságait, filozófiáját, fenntartásuk különleges lépéseit, fény derül a japánkerteket övező néhány titokra, megtanulhatod a speciális, japán metszésmódokat, a növények alakításának fortélyait, és bemutatjuk a japánkertek meghatározó fajait, növénycsoportjait.

Várunk mindenkit, akit érdekelnek a keleti kultúra elemei, aki szívesen megismeri más népek életét, gondolkodásmódját, aki szeret kertészkedni, aki szívesen mozog, szívesen tevékenykedik a szabadban, aki jól érzi magát lelkes, vidám társaságban, aki szívesen megkóstolná a ginkgo – teát, és mindenkit, aki szívén viseli Japánkertünk sorsát, aki kötődik iskolánkhoz.

Ha Te is szívesen részt vennél a programban, kérjük a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen legkésőbb 2015. szeptember 7-ig jelezd ezt nekünk! :)

Ha eljössz, hozz magaddal játszós ruhát, (ami nem baj, ha piszkos lesz,) egy zárt cipőt, ami jól tartja a bokádat, és, ha akad otthon, dobd be a metszőollódat és a munkakesztyűdet is.
Bővebben...

KITÜNTETÉSEK

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
2015. június 2.

Földművelésügyi Minisztérium Környezetvédelmi Világnapi és Pedagógusnapi kitüntetési ünnepségén V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár úr

Tessedik Sámuel Díjat adott át Ács Antalnak, az FM KASZK Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolája vezető tanárának,

közel három és fél évtizedes kiemelkedő pedagógiai munkája, a kertész tanárképzést segítő tevékenysége elismeréseként és

Miniszteri Elismerő Oklevelet Benyó Károlynak, az FM KASZK – Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolája tanárának, közel három és fél évtizedes szakmai munkája,

az iskolai szövettenyésztési laboratórium létrehozása és működtetése érdekében kifejtett tevékenysége, tankönyvírói munkássága elismeréseként.
Bővebben...

Rákóczi Szövetség

Magyar-magyar kapcsolatok és az agrárszakképzés 2015.

Eger 2015. április 17-18-19.
Egerben találkoznak a Kárpát-medencei agrárszakképzésben érintett iskolák vezetői, tanárai és diákjai.
A rendezvényen Csizmadia Zsuzsanna és Majzik Éva tanárnők vettek részt két tanítványunkkal, Muhari Bencével és Tötös Dániel 12. a osztályos tanulókkal.
Bővebben...

GIS DAY

November 19-én szerdán Székesfehérváron voltunk a Mérd meg és mutasd meg! versenyen, bemutatón a diákjainkkal. Középiskolás diákok mutatták be az általuk készített munkákat, amelyek valahogyan kapcsolódtak a térinformatikához. Nagyon érdekes nap volt.

Itt is szeretnénk gratulálni Nemes Kristófnak (14. C), és felkészítő tanárának Cifer Attilának.

Bővebben...

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo face

Kiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását. Köszönjük!

Kapcsolat

Tagintézményi OM azonosító: 035385
Telephely kód: 003
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60.

Telefon: +36-1-273-2741  /  Fax: +36-1-273-2744
E-mail: titkarsag.vmszki@gmail.com

Igazgató: Pintér Karolina

www.vmszki.hu

AM KASZK Varga Márton Kollégium / 1149 Budapest, Mogyoródi út 56 – 60.

Telefon: +36 (1) 273-2741