KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Új tel. Porta: 06-30-324-7844 , Nyáron szerdánként 8-12 óra között van Titkárság: 06 30 324 7981, Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adó 1% felajánlás

AZ ALAPÍTVÁNY RÖVID TÖRTÉNETE
Ursziny Endre Tanulmányi Alapítvány (adószáma: 18047314-1-42 az ADÓ 1% felajánláshoz)

Az alapítványt 1978-ban iskolánk volt tanára, Ursziny Endre nyugalmazott középiskolai tanár, állatorvos kezdeményezésére, az 1930-ban alakult Végzett Növendékek Baráti köre hozta létre, 25 000 Ft- alaptőkével. Céljuk olyan "tanulmányi alap" létesítése volt, melynek éves kamatából az arra érdemes, végzős tanulók külföldi tanulmányútját lehet támogatni.
Iskolánk 1991. szeptember 16-án megújította az alapító okiratot, minek alapján a Fővárosi Bíróság 1992. február 14-én - 9, Pk. 67.035/3 számú végzésével - ismételten nyilvántartásba vette.
1997. november 5-i keltezéssel módosítottuk és kiegészítettük az alapítványi célokat: az intézmény kertészeti elméleti és gyakorlati oktatása feltételeinek javítása megjelölésével.
Az alapító okirat utolsó kiegészítő módosítását 2003. november 30-án kezdeményeztük, ami jelenleg is az érvényben lévő dokumentum.
A Fővárosi Bíróság 2003. december 18-án 9. Pk. 67.035/1991/10. számú végzésével alapítványunkat közhasznú fokozatú szervezetnek minősítette.
ALAPÍTVÁNYUNK JELLEMZŐI
 1/. Az alapítvány alapítója
 Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola, Kollégium, FVM Gyakorlóiskola
 Az alapító nevében az alapító intézet mindenkori igazgatója jár el.
 Az alapító tisztelettel és hálával emlékezik Ursziny Endrére, az intézet köztiszteletben álló, volt tanárára, az alapítvány névadójára, aki a Végzett Növendékek Baráti Körének bevonásával, az Intézet arra érdemes tanulóinak támogatására az első alapítványt létrehozta.

2/.Az alapítvány neve és székhelye
 Az alapítvány neve: Ursziny Endre Tanulmányi Alapítvány
 Az alapítvány székhelye: 1149 Budapest, XIV. Mogyoródi út 56-60.
 Az alapítvány adószáma: 18047314-1-42 az ADÓ 1% felajánláshoz

3/. Az alapítvány célja
  • · Nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.
  • · Kertészet, földmérés és térképészet tudományos és gyakorlati eredményeinek megismertetése, korszerű technikák és technológiák népszerűsítése.
  • · Alapító intézetben tanulók szakmai fejlődését elősegítő belföldi, vagy külföldi tanulmányutak, csoportos kirándulások szervezése és anyagi támogatása.
  • · Természetvédelem, állatvédelem.
  • · Környezetvédelem.
BESZÁMOLÓ AZ ALAPÍTVÁNY TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A végzős technikus hallgatóink közül minden évben a legjobb írásbeli eredményt elért tanuló részt vesz az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Eredményeinket tekintve általában többen is bekerülnek a legjobb 10 közé. Ennek támogatása kiemelt feladata alapítványunknak. Ez a parképítő és földmérő tanulóinkra egyaránt érvényes.

Más forrás hiányában év végén jellemzően hozzájárulunk a szakmai gyakorlati vizsgákhoz szükséges anyagok beszerzésében.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink minél szélesebb körben meg tudják méretni magunkat, ezért távolabb megrendezett versenyek esetén az utazás és szállás költségeit is finanszírozni szoktuk.

Örömmel járulunk hozzá kiemelkedő tanulmányi eredményt vagy sportversenyen jó helyezést elért diákok év végi jutalmazásához. Ehhez tavaly a legmegfelelőbbnek a könyvjutalmat éreztük, hogy tudásukat tovább tudják gyarapítani.

ADÓ 1% felajánlása
KEDVES SZÜLŐK ÉS ÉRDEKLŐDŐ LÁTOGATÓINK! Amennyiben Ön úgy döntene, hogy adója 1 százalékát az Ursziny Endre Tanulmányi Alapítványnak adományozza, tájékoztatjuk, hogy az alapítvány adószáma: 18047314-1-42 Az Ursziny Alapítvány támogatásával valósult meg az elmúlt 8 évre vetítve: a Japánkerti tó szigetelése - Kollégiumi szabadidős terem felszerelése - Osztálytermek IKT eszközökkel való felszerelése - Tanárik, irodák számára  számítógépek vásárlása- Tanulók támogatása, jutalomkönyvek - Fontos! Kérjük, hogy az adó 1 százalékáról történő nyilatkozatban az iskola nevét ne szerepeltessék (csak az alapítványét), mert az iskola nem jogosult az 1 százalékok fogadására! Támogató szándékukat köszönjük! 

Az Szja. törvény ebben az évben is lehetővé teszi, hogy befizetett adónk 2 x 1 százalékának sorsáról mi magunk döntsünk.
 Az egyik 1 százalékot az adózó állampolgár a külön törvényben meghatározott alapítvány, vagy az előírt feltételeknek megfelelő egyéb szervezetnek juttathatja.
Intézményünk egyik önfeláldozó és gyermekszerető pedagógusa, Urszinyi Endre† tanár úr gondolata és az általa befizetett alapító tőke hozta létre évtizedekkel ezelőtt az azóta is működő alapítványt, azokban az időkben, amikor még alig-alig létezett ilyen jellegű kezdeményezés.

Az alapítvány alapvető célja: a KMASZC - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium diákjainak segítése és ösztönzése szakmai-tanulmányi fejlődésükben, az iskola pénzügyi lehetőségeinek kiegészítése kuratóriumi döntés alapján, kiváló tanulók külföldi tanulmányútjának támogatása, taneszközök beszerzése, számítástechnika fejlesztése.

Az alapítványi pénzeszközök szerény mértékben, de folyamatosan gyarapodnak, amellett, hogy az alapítvány finanszírozni tudja az alapszabályban meghatározott feladatát.

Amennyiben Ön úgy döntene, hogy adója 1 százalékát az Ursziny Endre Tanulmányi Alapítványnak adományozza, tájékoztatjuk, hogy az alapítvány adószáma:
18047314-1-42

Fontos!

Kérjük, hogy az adó 1 százalékáról történő nyilatkozatban az iskola nevét ne szerepeltessék (csak az alapítványét), mert az iskola nem jogosult az 1 százalékok fogadására!

Támogató szándékukat köszönjük.

Dr. Rieger László, s.k.                                                               Cifer Attila
az alapítvány kuratóriumának elnöke                                        az iskola igazgatója

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Cifer Attila

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 
A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Facebook:Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Kezdőlap | Facebook
Wikipédia:

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon - Porta: +36-30-324-78-44
Telefon - Titkárság: 
+36-30-324-7981 vagy +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!