KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Új tel. Porta: 06-30-324-7844 , Titkárság: 06 30 324 7981, Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Köszöntő

Kik vagyunk? Mik vagyunk?

az-iskolarolA KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 1926 óta középfokú kertésztanonc képzőként indult, később a földmérő, térképész és környezetvédelmi képzéssel kiegészülve, nagy hagyományokkal rendelkező és azokat ápoló középiskola, melyet fennállása óta mély elköteleződés jellemez a szakmaiság és a nevelés-oktatás iránt.

Célunk a XXI. század elején olyan európai gondolkodású, magyar hagyományokat követő, kreatív szakemberek képezzünk, akik korszerű ismeretekkel, kompetenciákkal rendelkeznek, és így boldogulni tudnak saját egyéni életükben, hozzájárulva ezzel az egész társadalom fejlődéséhez.
 

Miben vagyunk egyediek?

Az ország egyik legrégibb szakmát is nyújtó középiskolája, 1926 óta működik az ország, Budapest szívében, a szép Zuglóban. E területen 1906-ban gazdaasszony képzéssel kezdődött, 1926-tól középfokú kertésztanonc képzéssel folytatódott. 1972-től a földmérő-térképész képzéssel, 2013-tól környezetvédelmi képzéssel bővült a paletta. A kezdetekkor névadónk, Varga Márton kertészmérnök az igazgató, aki tanítványaival megalkotta iskolánk egyik kuriózumát, a Japánkertet. Kertészmérnök tanáraink tanítványainkkal azóta is szívvel-lélekkel gondozzák, ápolják, így többféle növénykülönlegesség alkot olyan természetes egységet és harmóniát, amely a lelket felüdíti, a szemet gyönyörködteti. Az iskola tanulóinak létszáma közel 400 fő. A nappali rendszerű oktatás mellett levelező tagozatunk is működik. Az érettségi után technikusi, és felmenő rendszerben szaktechnikusi képzésünk nappali rendszerű formában magas színvonalon folyik.

Szakiskolai képzésünk során kertész, dísznövénykertész szakképesítés szerezhető, előbbi 8., utóbbi 10 osztály után választható.

Mik a garanciáink?

• képzett, innovatív, elkötelezett tantestület
• életszerű gyakorlati helyek
• korszerű módszerek – információs és kommunikációs technológiák kreatív alkalmazása
• kialakított partnerkapcsolataink – külföldi gyakorlatok lehetősége

Mik a referenciáink?

• munkahelyi alkalmasság, biztos elhelyezkedés
• szakmai versenyeken elért kimagasló eredmények
• volt tanítványaink kötődése, szeretete

Iskolánk az Agrárminisztérium fenntartásában áll, együttműködik a gödöllői Szent István és a budapesti Corvinus Egyetem Tanárképző Intézeteivel, számukra is gyakorlóhelyet adva, ami egyben garanciája az igényes pedagógiai és szakmai munkának. Budapestről és az ország valamennyi megyéjéből jelentkeznek hozzánk olyan tanulók, akik a választani kívánt szakot csak nálunk találják meg.


Diákjaink rendszeresen, évente utazhatnak külföldre, a horvátországi Trsteno botanikus kertjébe, a törökországi Jalova város arborétumába és az olaszországi Pescarában lévő testvériskolánkba. Dániában rendszeresen két hónapot töltenek szakmai gyakorlaton, augusztusban utaznak ki és október elején térnek vissza repülővel. Ez az időszak világlátási és egyben az angol nyelv, mint nemzetközi kommunikációs nyelv gyakorlásának lehetősége is. Tanulmányaik befejezését követően – az angol vagy a német nyelv tárgyalóképes ismeretének birtokában – Németország, Hollandia vagy Anglia jó nevű kertészeteiben is örömmel fogadják őket.


A szabadidő értelmes és kulturált eltöltésének ezer lehetőségét biztosítjuk: torna és sporttermeinkben, sportpályáinkon, könyvtárunkban, internet termeinkben, önképző és diákköreinkben.


A középiskolás évek után a dolgozni vágyó tanulóink elhelyezkedési lehetősége szinte korlátlan, a továbbtanulni szándékozók – előmenetelüktől függően - szakirányú egyetemen vagy főiskolán folytathatják tanulmányaikat.

Előzetes telefonos egyeztetést követően minden héten szerdánként a Nyílt Napjainkon / Nyitott Kapu programon (8 és 12 óra között) szeretettel várjuk ebbe a kis tanulólétszámú iskolába, meghitt környezetben tanulni vágyó, vagy iskolánkat akárcsak megismerni kívánó leendő tanulóinkat és szüleiket.

Kedves Nyolcadikosok! NYÍLT NAPOK / Nyitott Kapuk program - MINDEN HÉTEN SZERDÁNKÉNT - 8 órától 12 óráig tart. (A program részekén iskolánk közel 100 éves japánkertjét ingyenesen tekinthetik meg.) Kérjük, hogy részvételi szándékukat regisztrációval jelezzék a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címreTel.: (1)-273-2741 - Várjuk Önöket szeretettel!

Tovább a kategóriában: Bemutatkozás »

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Cifer Attila

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 
A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Facebook:Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Kezdőlap | Facebook
Wikipédia:

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon - Porta: +36-30-324-78-44
Telefon - Titkárság: 
+36-30-324-7981 vagy +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!