KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Új tel. Porta: 06-30-324-7844 , Nyáron szerdánként 8-12 óra között van Titkárság: 06 30 324 7981, Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Galériák - KMASZC - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium

Krizantém - november 1. Mindenszentek napjára

chrysanthemum-single-cremon-white-7600065 1280Krizantém(Chrysanthemum) virággal és gyertyagyújtással emlékeznek elhunyt szeretteikre Mindenszentek ünnepén: november 1-jén és halottak napján: november 2-án sok európai országban – köztük nálunk is. Mindenszentek katolikus emléknap az összes szent tiszteletére, a "Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek”, az üdvözült lelkeknek, a mennybe jutottaknak az emléknapja. November 1. munkaszüneti nap Magyarországon. "Elhull a virág, eliramlik az élet..." (Petőfi)
Bővebben...

1956. október 23. - 2023. Nemzeti ünnepen iskolánk megemlékezéseinek programjai

Az 1956-os október 23-ai nemzeti ünnepünk megemlékezése iskolánkban különböző eseményeken párhuzamosan zajlik:
A 9. évfolyam a Fiumei úti sírkertbe látogat, ahol vezetést kapnak a nemzeti ünnephez kapcsolódóan 3 csoportban. A 10. évfolyam kétórás vetélkedőn vesz részt - online szabadulószobákban. A 11. évfolyam a Tóth Ilonka Emlékházban tesz látogatást. A 12. évfolyam a történelmi eseményeket megelevenítő filmvetítésen vesz részt.
Mi történt 1956. október 23-án? Budapesten az egyetemi diákság felvonulásával kezdődött a szovjet megszállás és a kommunista elnyomás elleni felkelés. A diákfelvonulások után az Országház előtt már több százezer ember hallgatta Nagy Imre reformokat ígérő beszédét. A fegyvertelen tömegre a Rádió épületénél leadott véres sortűz hatására estére fegyveres felkelés bontakozott ki. A tüntetők ledöntötték a Dózsa György úti Sztálin-szobrot, a kommunista diktatúra jelképét, és hajnalra elfoglalták a Magyar Rádió épületét.
Bővebben...

Szakmázz Pályaválasztási Börze 2023 - Földmérő-térinformatika

A Szakmázz Pályaválasztási Kiállításon és Börzén földmérő-térinformatika szakos diákjaink is tartottak mérőműszeres bemutatót 2023. október 18-19-én. Kőfalvi Gábor, iskolánk igazgatóhelyettese földmérő térinformatikai mérnöktanárként vett részt az eseményen, melyen közel 10 ezer általános iskolás tanuló kereste a középiskolai továbbtanulási lehetőségeket. A földmérő-térinformatikai szakot Budapesten csak nálunk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumben lehet tanulni. Várjuk a nyolcadikosokat és szüleiket nyílt napjainkon a szerdánként a Nyitott Kapuk program keretében. Ehhez online regisztráció ide kattintva érhető el.  
Bővebben...

Szakmázz Pályaválasztási Börze 2023 - Kertésztechnikus szak

A Szakmázz Pályaválasztási Kiállítás és Börze a Budapesti Olimpiai Központban közel 10 ezer nyolcadikos tanulónak nyújt választási lehetőséget a középiskolai továbbtanuláshoz. Kertésztechnikus szakos diákjaink - Rigó Máté, Kókai Edit - Suli-Kvíz játék keretében népszerűsítették iskolánkat, szakmájukat, az Erasmus külföldi szakmai gyakorlatokat, amihez kapcsolódó örökzöld növényajándék volt a nyeremény a kvíz helyes megfejtőinek. Molnár Gabriella pályaválasztással foglalkozó tanár szervezésében lett kialakítva iskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium kiállító tere és programjai a Budapesti Olimpiai Központban 2023. október 18-19-én. A kvízjáték során az érdeklődök megtudták azt is, hogy nyílt napjainkon iskolánk minden szerdán várja a nyolcadikosokat és szüleiket, amire online is tudnak regisztrálni a vmszki.hu honlapunkon a Felvételi menüben ide kattintva.
Bővebben...

Szakmázz Pályaválasztási Kiállításon - riport iskolánkról - 2023. okt. 18-án

A SZAKMÁZZ Pályaválasztási Kiállítás színpadán a Budapesti Olimpiai Központban egy érdekes színpadi beszélgetés keretében riport készült iskolánkról. Cifer Attila, iskolánk igazgatója, földmérő-térinformatika tanárként, illetve Kaszab László kertész szakmai tanárként válaszolt a riporter Zola kérdéseire. A téma: Technikum vagy gimnázium? Amit nem tudtál eddig a technikum előnyeiről. A pályaválasztás és felvételi idején sokan tanácstalanok, hogy milyen iskolatípusban tanuljanak tovább. Sok nyolcadikos tanuló és szülő sem tud arról, hogy miben azonos és miben eltérő a gimnázium és a technikum képzése. Választ kaptunk a beszélgetés során, hogy kinek és miért előnyös a technikumot választani, és konkrétan a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - kertésztechnikus, valamint földmérő, földügyi, térinformatikai technikus szakjai milyen tantárgyakhoz kapcsolódnak, kiknek ajánlhatók? Szó esett még az ösztöndíjakról és ezek pénzösszegeiről, arról hogy miként lehet felvételizni, rangsort adó pontokat kiszámítani, hogy lehet eljutni az iskola szerdánként tartandó nyílt napjára, a Nyitott Kapuk programra.
Bővebben...

Kedves Nyolcadikosok! Felvételi - 2024-2025. tanévre

Kedves Szülők! Kedves Nyolcadikosok! Itt a 2024-2025-ös tanévre a felvételi tájékoztató (kattintás ide). 
ONLINE REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA NYÍLT NAPJAINK - NYITOTT KAPUK PROGRAM MINDEN SZERDÁN  2023. szept. 20-tól dec. 20-ig. Várjuk az érdeklődőket iskolánkban MINDEN SZERDÁN 2023. szeptember 20-tól december 20-ig a NYITOTT KAPUK programon, amely reggel 8 órakor kezdődik és 12 óráig tart a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium középiskolában.

#szeretjükavargát
Kövessenek bennünket a https://hu-hu.facebook.com/vmszki facebook oldalunkon is. 
Kövessenek / kövessetek bennünket instagramon :)
@varga_marton_technikum
https://www.instagram.com/varga_marton_technikum/
Bővebben...

Állatbarát Nap a Zuglói Japánkertben 2023.10.22. programok

Várjuk kedves látogatóinkat a Zuglói Japánkertbe az Állatbarát Napra 2023.10.22-én! Programok a rendezvényen:
HALMOS MONIKA FITOTERAPEUTA ELŐADÁSAI: 10:00-11:00 VIRÁGKÖRÜLI UTAZÁS AZ EHETŐ VIRÁGOK BIRODALMÁBA
14:00-15:00 VADON NŐTT ÉTTEREM
11:00-12:30 ACE KUTYASULI KUTYÁS BEMUTATÓJA: ENGEDELMES KÉPZÉS, OBEDIENCE, ŐRZŐ-VÉDŐ, SZAGAZONOSÍTÁS, FORMÁLÁS
10:00-17:00 KERTI VEZETÉSEK, MÚZEUM, COSPLAY
PROGRAMOK még: PÓNI SIMOGATÁS, KÉZMŰVES SAROK, ASZFALTRAJZ, ÁLLAT FELSZERELÉSEK, JÁTÉKOK
TEÁK, MÉZES TERMÉKEK, MADÁRODÚK, VARROTT- ÉS HORGOLT ÁLLATOK, GYÖNGYÖS PORTÉKÁK...
Helyszín: 1149 Budapest, Mogyoródi út 56.-60. Bejárat: Kövér Lajos u. 1. Belépő: 1200/600 Ft 
Bővebben...

Faültetés Szentendrén kertésztechnikus tanulóinkkal - első japán juhar gyűjtemény - 2023.10.04.

Faültetés Szentendrén 202.10.04. - Japán juhar gyűjtemény
2023. október 4-én abban az örömteli lehetőségben volt részünk a Varga Márton Technikum kertésztechnikus diákjaival, hogy a Japán kertiskolával közösen létrehozhattuk az első japán juhar gyűjteményt Szentendrén. A cseresznyevirágzás ünnepéhez hasonlóan ünneplik Japánban az ősszel vörösre színeződő juharokat. 83 fa elültetésével, az évek múlásával, megismerhetjük a japán kertkultúra természeti ünnepeinek egy újabb csodáját. Köszönjük Dani Zoltánnak, a Japánkert Magyarország Egyesület elnökének, hogy lehetővé tette nekünk a részvételt, és a diákoknak, hogy lelkesen megvalósították, és Kovács Andrea kertészmérnök tanárnőnek a koordinálást és a beszámolót, fotókat.
Mindenkit biztatunk, hogy látogasson el ide és gyönyörködjön ebben a szabadon látogatható, élő alkotásban.
image4 
image20 
image1 
image21 
image3 
image5 
image0 
image7 
image6 
image9 
image10 
image13 
image19 
image18 
image17

Bővebben...

Erasmus vendégek - dán tanárok iskolánk Japánkertjében 2023.10.03.

Erasmus Dán vendégek japánkertünkben 2023 1003
Erasmus vendégeink meglátogatták japánkertünket a KMSZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumban 2023. október 3-án, a szakmai körbeveztést Kaszab László kertészmérnök tanár tartotta. A dán tanárok csoportja érdeklődéssel vett részt a bemutatón, kertész oktatóként szakmai kapcsolatépítést is felajánlottak a magyar és a dán iskola között a jövőben. A csoport programjának szervezője és lebonyolítója Tóth Judit Emma nemzetközi koordintár és Tuza Tamara marketing és Erasmus referens volt a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrumból. 
Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Cifer Attila

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 
A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Facebook:Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Kezdőlap | Facebook
Wikipédia:

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon - Porta: +36-30-324-78-44
Telefon - Titkárság: 
+36-30-324-7981 vagy +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!