KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Új központi telefonszámunk: 06 30 324 7981

Monor - Pályaorientációs napon - szakmabemutatót tartottunk nyolcadikosoknak

Monoron a Kossuth Lajos Általános Iskolában pályaorientációs napon szakmabemutatót tartott középiskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum pályaválasztási csapata 2023. november 24-én, pénteken. A 8.a, 8.b osztályon kívül a 7.a, 7.b, 6.a, 6.b osztály tanulói is részt vettek 20 percenként az interaktív prezentáción, melyet Molnár Gabriella tanár tartott, valamint a földmérő műszeres bemutatón, amit Márton Szilárd és Murvai Vince földmérő-térinformatika szakos 13. évfolyamos tanulóink tartottak kiválóan. A kertésztechnikus szakmára is felhívtuk a növényeket szerető kisdiákok figyelmét. Rajtunk kívül a rendőr, az ápoló, szakács, cukrász szakmákat képző iskolák további helyszíneken, tantermekben igyekeztek minél több információhoz juttatni a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat. Az érdeklődő nyolcadikosokat és szüleiket innen is várjuk a szerdai nyílt napjainkra, melyre online regisztrálhatnak a honlapunkon a Felvételi menüben. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKCgaNgO8_3AweQplVlEAhCWN6UAAvfsg8gaWEUnA3eoIm5A/viewform?pli=1 ) A vidéki kisvárosba az iskola kisbuszával mentünk, amit Táncsits Lajos kolléga vezetett. A Budapest vonzáskörzetében lévő iskolába Dékány Búlcsú tanárkolléga meghívására jutottunk el, aki pár évvel ezelőtt még iskolánk munkatársa is volt. Az élményt nyújtó nap zárásaként baráti beszélgetésre invitálta meg csapatunkat Monor hangulatos karácsonyfákkal díszített kávézójában.

cf4d07138ccd7b2e00d844e525c2ae86 XL


Picture6.pngPicture3.pngPicture4.pngPicture5.png
Bővebben...

CSILI Pesterzsébeti Pályaválasztási Börze 2. nap - 2023. nov. 10. péntek

CSILI Pesterzsébeti Pályaválasztási Börze második napján, 2023. november 10-én - pénteken kiváló földmérő-térinformatikai műszeres mérési bemutatót tartott Koplányi Sára és Tímár Zsófia 13. évfolyamos diákunk a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumból. Molnár Gabriella tanár tartott kiscsoportos és egyéni konzultációkat a felvételi lehetőségekről. A nyolcadikos tanulók kíváncsi érdeklődéssel vettek részt sulink programján, akiket várunk a szerdai nyitott kapuk nyílt napjainkra, amire a honlapunkon - vmszki.hu weboldalon - online regisztrálhatnak a Felvételi menüben. #szeretjükavargát#pályaválasztásikiállítás#nyolcadikosok#földmérő#térinformatika#felvételi#felvételi2023#vargamártonkertészetiszakközépiskola#kmaszc
Bővebben...

1956. október 23. - 2023. Nemzeti ünnepen iskolánk megemlékezéseinek programjai

Az 1956-os október 23-ai nemzeti ünnepünk megemlékezése iskolánkban különböző eseményeken párhuzamosan zajlik:
A 9. évfolyam a Fiumei úti sírkertbe látogat, ahol vezetést kapnak a nemzeti ünnephez kapcsolódóan 3 csoportban. A 10. évfolyam kétórás vetélkedőn vesz részt - online szabadulószobákban. A 11. évfolyam a Tóth Ilonka Emlékházban tesz látogatást. A 12. évfolyam a történelmi eseményeket megelevenítő filmvetítésen vesz részt.
Mi történt 1956. október 23-án? Budapesten az egyetemi diákság felvonulásával kezdődött a szovjet megszállás és a kommunista elnyomás elleni felkelés. A diákfelvonulások után az Országház előtt már több százezer ember hallgatta Nagy Imre reformokat ígérő beszédét. A fegyvertelen tömegre a Rádió épületénél leadott véres sortűz hatására estére fegyveres felkelés bontakozott ki. A tüntetők ledöntötték a Dózsa György úti Sztálin-szobrot, a kommunista diktatúra jelképét, és hajnalra elfoglalták a Magyar Rádió épületét.
Bővebben...

Kedves Nyolcadikosok! Felvételi - 2024-2025. tanévre

Kedves Szülők! Kedves Nyolcadikosok! Itt a 2024-2025-ös tanévre a felvételi tájékoztató (kattintás ide). 
ONLINE REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA NYÍLT NAPJAINK - NYITOTT KAPUK PROGRAM MINDEN SZERDÁN  2023. szept. 20-tól dec. 20-ig. Várjuk az érdeklődőket iskolánkban MINDEN SZERDÁN 2023. szeptember 20-tól december 20-ig a NYITOTT KAPUK programon, amely reggel 8 órakor kezdődik és 12 óráig tart a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium középiskolában.

#szeretjükavargát
Kövessenek bennünket a https://hu-hu.facebook.com/vmszki facebook oldalunkon is. 
Kövessenek / kövessetek bennünket instagramon :)
@varga_marton_technikum
https://www.instagram.com/varga_marton_technikum/
Bővebben...

Állatbarát Nap a Zuglói Japánkertben 2023.10.22. programok

Várjuk kedves látogatóinkat a Zuglói Japánkertbe az Állatbarát Napra 2023.10.22-én! Programok a rendezvényen:
HALMOS MONIKA FITOTERAPEUTA ELŐADÁSAI: 10:00-11:00 VIRÁGKÖRÜLI UTAZÁS AZ EHETŐ VIRÁGOK BIRODALMÁBA
14:00-15:00 VADON NŐTT ÉTTEREM
11:00-12:30 ACE KUTYASULI KUTYÁS BEMUTATÓJA: ENGEDELMES KÉPZÉS, OBEDIENCE, ŐRZŐ-VÉDŐ, SZAGAZONOSÍTÁS, FORMÁLÁS
10:00-17:00 KERTI VEZETÉSEK, MÚZEUM, COSPLAY
PROGRAMOK még: PÓNI SIMOGATÁS, KÉZMŰVES SAROK, ASZFALTRAJZ, ÁLLAT FELSZERELÉSEK, JÁTÉKOK
TEÁK, MÉZES TERMÉKEK, MADÁRODÚK, VARROTT- ÉS HORGOLT ÁLLATOK, GYÖNGYÖS PORTÉKÁK...
Helyszín: 1149 Budapest, Mogyoródi út 56.-60. Bejárat: Kövér Lajos u. 1. Belépő: 1200/600 Ft 
Bővebben...

Ingyenes esti technikus képzésekre még lehet jelentkezni 2023

Ingyenes esti technikus képzés földmérő-térinformatikai technikus és kertésztechnikus szakokra (parképítő-parkfenntartó szakirányban) még van egy-két hely a 2023-2024-es tanévre. Még egy hétig van alkalom jelentkezni. Feltétel: ÉRETTSÉGI. Képzés napjai: kedd, szerda, csütörtök 15.00-19.30 óra között a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium területén. 1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60., Bejárat a Kövér Lajos u. 1. kapunál. Egyes tanórák nem kívánnak személyes jelenlétet, ezek online érhetők el.  Beiratkozás a titkárságon. Kérjük, hogy hozzák magukkal a személyes dokumentumokat (személyi, taj-kártya, adókártya) és az érettségi bizonyítványt. A tanulmányokhoz egészségügyi alkalmassági papír is szükséges orvostól. (Legyen rajta, hogy kertész vagy a másik szak esetén földmérő-földügyi térinfirmatikai technikus szakmára). A mellékletből letölthető ide kattintva: Érettségire épülő képzéseink - KMASZC - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium (vmszki.hu) Várjuk jelentkezésüket!
Érdeklődni Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen és a 06-30-324-7981 telefonszámon lehet. 
Bővebben...

Kulturális Örökség Napja - KÖN - 2023. szeptember 17. plakát

A Kulturális Örökség Napján - 2023. szeptember 17-én a belépés ingyenes 10 és 17 óra között japánkertünkbe. Gazdag programkínálattal várjuk látogatóinkat: Japánkerti séták szakvezetéssel félóránként kezdődnek 10-15.30, Varga Márton Múzeumban tárlatvezetések félóránként 10-15.30,
Teakóstoló 10-16, Bonsai Jam 14-15.30, Kagamy-ryú harcművészeti bemutató a japánkertben 14-14.30 időpontokban.
A kertben elhelyezett QR kódok sok információval segítik az okostelefonnal rendelkező látogatókat.

QR codes in the garden can help the visitors with lot of information who have smartphone.
Bővebb információk ide kattintva: KÖN Kulturális Örökség Nap 2023.09.17. vasárnap Programok iskolánkban - KMASZC - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium (vmszki.hu)
Bővebben...

EUROSKILLS GDANSK 2023 SIKER a KERTÉPÍTŐ VERSENYEN - KIVÁLÓSÁGI ÉREM

EUROSKILLS GDANSK 2023 SIKER  a KERTÉPÍTŐ VERSENYEN - KIVÁLÓSÁGI ÉREM - WorldSkills EuroSkills 2023 Kertépítő Európa-bajnokságon siker - kiválósági érmet szereztek tanulóink: Adamcsek Gergely és Tóth Levente Milán, középiskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium tanulói három napon keresztül kifogyhatatlan lendülettel versenyeztek nemzetközi társaikkal, ez pedig újabb sikert hozott a kertépítő szakmában! A lengyelországi Gdanskban  megrendezett EuroSkills szakmák tanulóinak nemzetközi versenyén Magyarországot a kertépítő kategóriában képviselve érték el ezt a kiemelkedő sikert! A két tanulónknak ez volt az első Euroskills versenye és kiválóan helytálltak a 11 európai csapat mellett.
Többet lehet még megtudni ide kattintva!
Bővebben...

EuroSkills 2023 Kertépítő Verseny Gdansk - szept. 5-9.

Megkezdődött az EuroSkills Európa-bajnokság Gdanskban. A "szakmák olimpiájaként" is emlegetett nemzetközi verseny 2023. szeptember 5. és 9. között zajlik. Magyarországot a kertépítő versenyen Tóth Levente és Adamcsek Gergely versenyzők képviselik, akik iskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum tanulói. Felkészítő szakértő Gódorné Hazenauer Zita kertészmérnök tanár! Diákok és tanárok együtt drukkolunk nekik! „Hajrá magyarok! Hajrá magyar csapat!” #szeretjükavargát#euroskills#euroskills2023#euroskillsgdańsk2023#kertépítő#nemzetközi#verseny
Honlapon a Képgalériában és az Instagramon, Facebookon követhetitek a versenyt!
Bővebben...

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Cifer Attila

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 
A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Facebook:Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Kezdőlap | Facebook
Wikipédia:

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon
:+36-30-324-7981 vagy +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!