KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Új tel. Porta: 06-30-324-7844 , Nyáron szerdánként 8-12 óra között van Titkárság: 06 30 324 7981, Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elemek szűrése dátum szerint: november 2023 - KMASZC - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium

Monor - Pályaorientációs napon - szakmabemutatót tartottunk nyolcadikosoknak

Monoron a Kossuth Lajos Általános Iskolában pályaorientációs napon szakmabemutatót tartott középiskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum pályaválasztási csapata 2023. november 24-én, pénteken. A 8.a, 8.b osztályon kívül a 7.a, 7.b, 6.a, 6.b osztály tanulói is részt vettek 20 percenként az interaktív prezentáción, melyet Molnár Gabriella tanár tartott, valamint a földmérő műszeres bemutatón, amit Márton Szilárd és Murvai Vince földmérő-térinformatika szakos 13. évfolyamos tanulóink tartottak kiválóan. A kertésztechnikus szakmára is felhívtuk a növényeket szerető kisdiákok figyelmét. Rajtunk kívül a rendőr, az ápoló, szakács, cukrász szakmákat képző iskolák további helyszíneken, tantermekben igyekeztek minél több információhoz juttatni a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat. Az érdeklődő nyolcadikosokat és szüleiket innen is várjuk a szerdai nyílt napjainkra, melyre online regisztrálhatnak a honlapunkon a Felvételi menüben. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKCgaNgO8_3AweQplVlEAhCWN6UAAvfsg8gaWEUnA3eoIm5A/viewform?pli=1 ) A vidéki kisvárosba az iskola kisbuszával mentünk, amit Táncsits Lajos kolléga vezetett. A Budapest vonzáskörzetében lévő iskolába Dékány Búlcsú tanárkolléga meghívására jutottunk el, aki pár évvel ezelőtt még iskolánk munkatársa is volt. Az élményt nyújtó nap zárásaként baráti beszélgetésre invitálta meg csapatunkat Monor hangulatos karácsonyfákkal díszített kávézójában.

cf4d07138ccd7b2e00d844e525c2ae86 XL


Picture6.pngPicture3.pngPicture4.pngPicture5.png
Bővebben...

Dunakeszi Pályaválasztási Börze és szülői értekezlet - 2023. nov. 14.

Dunakeszi Pályaválasztási Börze zajlott 2023. november 14-én délután a pályaválasztási szülői értekezletet követően a Bárdos Lajos Általános Iskolában. 11 középiskola mutatkozott be a régióból és Budapestről. Tőlünk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumból Molnár Gabriella tanár vett részt a rendezvényen, tájékoztatót tartott és konzultált a nyolcadikosokkal és szüleikkel a továbbtanulási lehetőségekről, az érettségihez kötött kertésztechnikus, valamint földmérő-térinformatikai szakokról, az Erasmus külföldi utazási lehetőségekről, a közel 100 éves japánkert tankertünkről. Útvonaltervezésről is beszéltünk, Dunakesziről vonattal negyedóra alatt lehet Budapestre beérni, majd a Rákosrendező megállónál átszállni az 1-es villamosra, amiről a Puskás Ferenc Stadionnál leszállva a Mogyoródi úton lehet besétálni a sulinkba. Várjuk az érdeklődőket a szerdánként tartott nyílt napjainkra, Nyitott Kapuk programra, melyre egyszerű online regisztrációval lehet jelentkezni a vmszki.hu honlapunk Felvételi menüjében.
Dunakeszi Börze 2023 1114 kedd 2
Bővebben...

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Terror Házában - 10.B. történelem tanórán

7faf56e5874604be96ba8fa8c4e07ea4 S
Múzeumpedagógiai foglalkozás a Terror Házában - 10.B. történelem tanórán - 2023. 11. 24.

A Terror Háza Múzeumban a kényszermunkatáborok történetét és az elhurcoltak sorsát bemutató múzeumpedagógiai foglalkozást tartott Balogh Gábor történész 2023. november 24-én. Történelem tanóra keretében a 10.B osztály tanulói vettek részt Géczi Bence történelemtanár vezetésével középiskolánkból, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumból. A programon résztvevő budapesti középiskolás diákok eredeti műtárgyak és Gulag-túlélőkkel készült interjúk segítségével ismerhették meg a modernkori rabszolgaság történetét, amely az 1940-es és 1950-es években több mint 700 ezer magyar embernek jutott osztályrészül.
https://www.facebook.com/terrorhazamuzeum/posts/738518924968712?ref=embed_post
https://www.facebook.com/watch/?v=320741034219785
Bővebben...

Pannónia Általános Iskolában Pályaorientációs Napon Színházteremben 2023.11.13. hétfő

A Pannónia Általános Iskolában pályaorientációs napon a színházteremben középiskolák, köztük a mi iskolánk, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum is bemutatkozhatott. Molnár Gabriella tanár tartott a színpadon prezentációt középiskolánkról, valamint a kertésztechnikus és földmérő-térinformatikai technikus szakokról. 120 nyolcadikos és hetedikes tanuló vett részt az eseményen. Tájékoztató lapjainkon látható az érdeklődőknek, hogy online regisztrációs lehetőség van honlapunk a Felvételi menüben a szerdánként tartott nyílt napjainkhoz, a Nyitott Kapuk programra. Várjuk a nyolcadikosokat és szüleiket! 
Pannónia Ált Isk PO nap színházteremben 2023 1113
Bővebben...

Pannónia Általános Iskolában szülőknek Pályaorientációs tájékoztató 2023.11.13.

Szülőknek szervezett értekezleten is tarott Molnár Gabriella pályaválasztási tájékoztatót a Pannónia Általános Iskolában 2023. november 13-án, hétfőn délután. Az Avicenna nemzetközi magániskola és a Katona József Technikum mellett a mi középiskolánk, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum továbbtanulási lehetőségeivel ismerkedhettek meg a nyolcadikosok szülei. Az érdeklődők a szerdai nyílt napjainkra online regisztrációval tudnak bejelentkezni a Nyitott Kapuk programra!
Bővebben...

CSILI Pesterzsébeti Pályaválasztási Börze 2. nap - 2023. nov. 10. péntek

CSILI Pesterzsébeti Pályaválasztási Börze második napján, 2023. november 10-én - pénteken kiváló földmérő-térinformatikai műszeres mérési bemutatót tartott Koplányi Sára és Tímár Zsófia 13. évfolyamos diákunk a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumból. Molnár Gabriella tanár tartott kiscsoportos és egyéni konzultációkat a felvételi lehetőségekről. A nyolcadikos tanulók kíváncsi érdeklődéssel vettek részt sulink programján, akiket várunk a szerdai nyitott kapuk nyílt napjainkra, amire a honlapunkon - vmszki.hu weboldalon - online regisztrálhatnak a Felvételi menüben. #szeretjükavargát#pályaválasztásikiállítás#nyolcadikosok#földmérő#térinformatika#felvételi#felvételi2023#vargamártonkertészetiszakközépiskola#kmaszc
Bővebben...

CSILI Pesterzsébeti Pályaválasztási Börze 2. nap - 2023.11.10.

CSILI Pesterzsébeti Pályaválasztási Börze második napján, 2023. november 10-én - pénteken kiváló földmérő-térinformatikai műszeres mérési bemutatót tartott Koplányi Sára és Tímár Zsófia 13. évfolyamos diákunk a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumból. Molnár Gabriella tanár tartott kiscsoportos és egyéni konzultációkat a felvételi lehetőségekről. A nyolcadikos tanulók kíváncsi érdeklődéssel vettek részt sulink programján, akiket várunk a szerdai nyitott kapuk nyílt napjainkra, amire a honlapunkon - vmszki.hu weboldalon - online regisztrálhatnak a Felvételi menüben. #szeretjükavargát#pályaválasztásikiállítás#nyolcadikosok#földmérő#térinformatika#felvételi#felvételi2023#vargamártonkertészetiszakközépiskola#kmaszc

Csili 2023 2dik nap nov10 MolnarG KoplanyiSara TimarZsofia 1000
Bővebben...

CSILI Pályaválasztási Börze 1. nap - 2023.11.09. csütörtök

A Pesterzsébeti Pályaválasztási Börze első napja a CSILI Művelődési Házban zajlott 2023. november 9-én, csütörtökön. A kerület általános iskoláiból érkeztek nyolcadikos osztályok, majd szülők gyermekeikkel a rendezvényre tájékozódni a továbbtanulási lehetőségekről, hogy számukra melyik középiskola a legmegfelelőbb. Hozzánk, a KMASZC Kertészeti és Földmérési Technikumba olyan jelentkezőket várunk, akik érettségizni szeretnének, és ha a növényeket szeretik, akkor kertésztechnikus szakra, ha pedig az informatikát és földrajzot szeretik, akkor földmérő-térinformatika szakra járhatnak. Molnár Gabriella tanár kvízjáték keretében tájékoztatta a nyolcadikosokat és szüleiket. A kvízjáték nyereményeként trópusi hangulatú dísznövényt, az üvegházunkban termesztett vízipálmát vihettek haza a tájékoztató brossúránkkal, amin emlékeztetőként a honlapunk online regisztrációja is olvasható, amivel a hetenként szerdánként tartott nyílt napunkra, a Nyitott Kapuk programra várjuk őket.
Bővebben...

ÖKO ZSIBONGÓ környezetvédelmi rendezvény 2023. okt. 29. vasárnap

Az ÖKO ZSIBONGÓ Környezetvédelmi Kiállításon és Börzén - 2023. október 29-én, vasárnap - középiskolánk, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum is részt vett kiállítóként a természetvédelem standjánál. Molnár Gabriella tanár játékos feladatokkal fogadta az ide látogató gyerekeket és felnőtteket. Kvízt lehetett kitölteni az iskolánkban oktatott érettségihez kötött kertésztechnikus és földmérő-térinformatikus szakokról, mely szakmák a természetvédelemhez is hozzájárulnak. Ezen kívül iskolánk japánkertjének puzzle-jét lehetett kirakni, dobókockával rajzokat lehett készíteni, és színezőkkel a természetvédelem témában a növények és a faültetés fontosságára hívtuk fel a figyelmet. Kosztka Ernő a MAKEOSZ (Magyar Kertépítők Országos Szövetségének) elnöke a "Zöld Város" Rajz- és Makettpályázat elbíráló bizottságának elnökeként hirdette ki a nyerteseket és adta át a díjakat. Az Öko Zsibongó rendezvény több mint 20 éve foglalkozik azzal, hogy miként lehet a mindennapjaink része az egészség-, környezet-, energiatudatosság, az újrahasznosítás a biológiai és ökológiai egyensúly védelmében. A rendezvény alapító tulajdonosa Kovács A. Magdolna és ügyvezetője Kovács Lili szervezésében a családbarát program több generációnak tudott jövőnk szempontjából hasznos ismereteket átadni és élmény nyújtani.
OkoZsibongo Kosztka Erno Molnar Gabriella 2023 

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Cifer Attila

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 
A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Facebook:Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Kezdőlap | Facebook
Wikipédia:

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon - Porta: +36-30-324-78-44
Telefon - Titkárság: 
+36-30-324-7981 vagy +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!